fbpx

Gevoerde gordijnen en zijn voordelen.

Gevoerde Gordijnen.

Het voeren van gordijnen kent vele voordelen. Dit heeft uiteraard te maken met uw wensen en doelstellingen.

Betere akoestiek

Gordijnen hebben altijd een positief effect op de akoestiek in een ruimte. De gordijnen dempen het geluid. Door een voering wordt dit effect nog sterker. Dit is vanzelfsprekend een pre voor als het galmt in de ruimte. 

Dit zie je vaak in grote ruimtes en waar veel glas en harde vloeren zijn aangebracht. Ook ruimtes waar spelen zijn gevoerde gordijnen extra prettig voor de akoestiek. gevoerde gordijnen voorkomen dus heel veel galm.

Er zijn vele soorten voering en ja, hoe dikker de voering of het totaal plaatje hoe beter het wordt.

Gevoerde gordijnen van aHouseofhappiness

Het Verduisterende effect van Gevoerde gordijnen

Gordijnen houden het licht tegen, dat is duidelijk. De ene gordijnstof doet dat echter meer dan de ander. Heb je een gordijnstof die niet van nature zeer verduisterend is en wil je dit wel, kan dit met een voering gemakkelijk bereikt worden.

Bij slaapkamers is het wel wenselijk dat het donker is. Het kan b.v zijn dat jet nachtdiensten moet draaien omdat je in de zorg werkt. Dan is het wel fijn als je de interne klok een beetje voor de gek kan houden. Om de dag voor de nacht te kunnen houden.

Voeringen zijn er in verschillende gradaties.

  • Normale voeringstof
  • Dim-Out verduisterende gordijnen
  • Black-Out verduisterende gordijnen

Bescherming tegen verkleuring

Misschien heb je het wel eens gezien: Verkleurde strepen in de gordijnen. Verkleuring door het zonlicht. De Ultra violette stralen zorgen er voor dat stoffen kunnen verkleuren. De ene stof misschien meer als de ander. Maar daarom gevoerde gordijnen.

Daarvoor heeft het voeren ook wel degelijk zin. Bij grote raam partijen komt er veel zonlicht op de gordijnen, vooral bij het overdag moeten slapen.

Bescherming

De aangebrachte voering zorgt ook voor bescherming. Hangen je gordijnen bij bijvoorbeeld een gestucte muur of strijken ze ergens langs, bescherm dan je gordijnen met een voering.

Dit is wat we altijd te adviseren bij gevoelige stoffen. Velours is bijvoorbeeld een zo’n stof. Dat komt door de manier waarop het geweven is. Daardoor kunnen velours gordijnen door contact met een ruwe muren beschadigen. Wij adviseren je daarom altijd om veloursgordijnen te laten voeren. Je hebt dan veel langer plezier van je gordijnen en dat is toch wat we willen?

Veel reden om te voeren.

Maar b.v ook voor thermische isolatie. Geen koude nek of tocht.

En wat denkt u van de uitstraling ? Het komt veel voller te hangen en ziet er rijk en voller uit.

Al met al zijn er genoeg redenen op te noemen om uw gordijnen te laten voeren.

aHouseofhappiness heeft veel ervaring met het voeren met de juiste voering.