fbpx

Jaloezieën of verduisterende gordijnen?

In het begin van de zomer dan komen we er achter dat het steeds vroeger licht wordt. Dat is op zich vanzelf wel heel fijn, want we houden van licht en lange dagen. Maar het kan zijn dat we dan ook wel eens ongewenst eerder wakker worden. Ook kan het zijn dat we in verschoven diensten moeten werken en dat we een dag deel moeten slapen.

En dat overkomt ons nu ook, we worden te vroeg wakker en merken dat aan ons zelf. Dus… tijd om actie te ondernemen. Ik heb 2 Jaloezieën besteld, van een goed merk, en waren krap € 400,- lichter. En ja hoor, nu hadden we Jaloezieën, vitrage en een overgordijn. Zeker, het scheelde wel want het was toch redelijk donkerder.

Maar was het nou perfect? Nee dat was het toch niet, want al de gaatjes van de koordjes lieten licht door. En vanonder waar we de lat op de vensterbank lieten rusten scheen ook nog het licht door. Maar we waren geprikkeld en niet voor 100% tevreden, net als de jaluzieen net geen 100%.

Jaloezieën versus verduisterend overgordijn.

Nu dan toch maar gekozen voor de Dim-Out Comfort van het merk dePloeg. Omdat de kleuren ons goed uitkwamen in combinatie met het feit dat hij kamerhoog is. En dat vonden we ook wel weer belangrijk omdat we niet de pin-holes wilden zien van aan elkaar genaaide banen. Deze stof is weliswaar geen black-out maar Dim-out. Maar heeft meerdere kwaliteiten op zijn conto.

Comfort deploeg

Voordelen van de Comfort

  • Kamerhoog extra (320 cm )
  • Dim-out 80%
  • Vlam vertragend 100%
  • Acoustic. dus geluid absorberend.
  • Lichtvastheid 5

Dus al met al voor ons een goede keuze. De jaluzieen zijn nieuw, dus die blijven hangen. En zijn content met onze gordijnen.

Nog even iets over verduisterende/dim-out gordijnen. Verduisterende gordijnen zijn voorzien van een voering-achtig laagje die er voor zorgt dat hij dim-out wordt
Meer kamerhoge verduisterende gordijnen zijn 4 kleuren van de Linero en 4kleuren van de Solarflex (alle 2 van aHouseofhappines) mail ons.

comfort

Een black-out gordijn heeft een coating van acrylaat die er voor zorgt dat hij geen licht door laat. Wat wel weer tot gevolg heeft dat het niet soepel hangt. Maar dan is het gordijn wel Black-out en slaapt u weer goed. De foto onder is van de Snooze van Vadain.